Baby shower
Gavekurv af bleer

Skal du holde babyshower?

 

 

Skal du holde babyshower for en veninde, søster, svigerinde eller en god kollega - og mangler du ideer til, hvordan man holder et baby shower, og hvad det egentlig er for noget, er der inspiration at hente på internettet - jeg har samlet nogle af ideerne sammen:


"Vores Børn" har lavet en rigtig fin "Guide til Babyshower", her kan du læse meget mere om, hvad et baby shower egentlig er, hvordan det foregår, hvem der arrangerer det. Læs hele artiklen her.


Hvad er et babyshower?

 

Et babyshower er meget udbredt i lande som for eksempel Amerika, hvor en veninde, søster, mor eller en helt anden holder/arrangerer et babyshower som en overraskelse for den kommende mor. Gæsterne medbringer en gave til enten mor eller baby.


Typisk inviteres der kun kvinder med til festen. Man kan se det som en slags veninde/familie kom-sammen/tøsehygge før den kommende mor bliver optaget af alle de nye gøremål når babyen er født.


Det kan arrangeres fra det helt simple som en kop kaffe og en kage til en tema fest, hvor invitationer, pynt osv. følger bestemte farver eller tema. Begge dele er hyggeligt - det vigtigste er, at alle har det sjovt.

Planlæg festen

 

Det vigtigste er, at du får arrangeret et babyshower, der passer til din søster, veninde eller hvem, der nu er den heldige :o) Det kan arrangeres så simpelt eller overdådigt som man ønsker - det er kun fantasien, der sætter grænsen.


Festen holdes gerne 1 - 2 mdr. før termin. Gæstelisten kan inkludere familie, venner, kollegaer, naboer osv. Hvem, du mener, som den kommende mor ville blive glad for at se.


Overvej om tidspunktet for arrangementet skal passe til brunch, kaffe & kage eller aftensmad.


Skal der sendes invitationer ud med posten, via SMS eller annonceres arrangementet via en lukket gruppe på Facebook?


Hvad serverer man til et babyshower?

 

Afhængig af, hvilken tid på dagen arrangementet skal holdes, er der også her forskellige muligheder.


Til et formiddags arrangement, kunne du servere en herlig brunch. Du kan eventuelt bede nogle af gæsterne medbringe noget juice, brød, ost eller lign. så du ikke står med alle udgifterne selv.


Et eftermiddags arrangement kunne være kaffe & kage, hvor kagerne eventuelt kan pyntes i baby farver :o)


Skal arrangementet være senere på dagen, kan du smøre nogle sandwich, eller lave en let aftensmad. Hvis temaet skal være "Baby", kommer der her et par billeder jeg har fundet på Google:


Tema for babyshower

 

Du kan vælge at pynte op efter et bestemt tema - det kan enten være et bestemt farve tema, Cupcake tema, Slik tema, Blomster tema, Picnic tema, Sommerfugle tema, Prins eller Prinsesse tema, Ballon tema eller Spa/wellness tema -  ja, mulighederne er uendelige :o)


Husk at overveje, om temaet vil falde i den kommende mors smag.


Der er masser af inspiration at hente på internettet, og gode webshops i Danmark hvor du kan købe pynt mv. bl.a. Dreamshop2u.dk


Pølsehorn
Barnevogns æg
Mini pizza


Babyshower lege


Hvis gæsterne både er kollegaer, naboer og veninder, kan man arrangere lege/konkurrencer for at "bryde isen", her er et par eksempler. Gevinsten kan enten være æren eller en lille gave.


Gæt hvor mange bleer der er i blekagen

Få gæsterne til at gætte på, hvor mange baby bleer der er brugt til at lave blekagen :o)


Gæt babymosen

Her kan man enten selv lave noget babymos eller købe nogle af de små glas babymos. Gæsterne - og den vordende mor - skal smage på maden og prøve at gætte hvad det er. Der vil sikkert komme mange sjove kommentarer og grin.


Gæt en børnesang

Pluk nogle linjer eller ord ud fra en kendt børnesang eller vuggevise, og se om gæsterne kan gætte sangen.


Se flere eksempler på lege hos www.babyshower.dk


Gave til baby shower
Gavekurv til baby
Blekage til pige


Gaver til mor eller baby - (eller far)

 

Internettet bugner af gaveidéer til babyer. Det er ikke meningen, at et baby shower skal være et gaveræs - der er dog tradition for, at man medbringer en gave til baby og/eller mor - og måske endda far :o) Jeg har fundet et par unikke gaveidéer:


Hospitals pakke - til mor

En sød og sjov (og meget omsorgsfuld) gave kunne være en "Hospitals overlevelses pakke". En gavekurv, som du selv pakker med ting man får brug for på hospitalet. Det kunne for eksempel være Læbepomade, Tyggegummi, Creme i rejsestørrelse, Vådservietter i rejsestørrelse, Kleenex (en hel box?), En rulle Mentos el. lign., Et par tykke sokker, En flaske vand, En pakke kiks, Et stykke chokolade, En lille notesblok, En kuglepen, "Gavekort" på en støvsugning, babysitting (så mor får fred til at gå i bad), aftensmad, nybagte boller el. lign. Se mere her, hvor du også får skabeloner til at printe.


Blekage

Maser af babybleer, vaskeklude og stofbleer - sat sammen til flot og dekorativ blekage, er et sikkert hit. En helt unik gave - og der er garanti for, at den vil blive brugt!


Baby gavekurv

Hos Babyshower finder du mange søde gaveidéer både til den kommende mor og baby. For eksempel en baby gavekurv eller en af de mange andre gaver du kan finde her.


Baby værktøjbælte - til far

Køb eller lav et værktøjsbælte, og fyld det med gummi handsker, et par baby bleer, baby pudder, zink salve, vådservietter, et par sutter, et par dykker briller, en næseklemme, en tang og andre ting som far vil få brug for når der skal skiftes ble.


Slik buffet dreng


Slikbuffet

 

Lav en imponerende slikbuffet til gæsterne. En slikbuffet er et meget festligt og farverigt indslag i festen. Den kan kombineres med kager, eller stå alene. Hvis du søger på slikbuffet på Google, får du masser af inspiration til opsætning osv.

Stemningsbillede fra en babyshower fest

"Party favors"

 

Er et ord, der bruges meget i forbindelse med et baby shower. Det svarer til, at børnene får en godtepose med hjem når de er til børne-fødselsdag, nemlig et lille minde om festen :o)


Det kan både være noget, der kan spises, drikkes eller en lille ting, der kan gemmes som minde. De kan købes, eller man kan lave dem selv.


Se Google - billedresultater HER


Denne party favor æske kan købes hos DreamshopPynt til festen

 

Som bordpynt, kan du bruge mini blekager og i stedet for en stor blomster dekoration på midten af bordet, kan du bruge en af de flotte blekager.


Du kan hænge guirlander, balloner eller kæmpe pom pom'er fra loftet. En anden sjov idé er, at hænge en tøjsnor op med tøj på.


Roser, lavet af servietter, pynter også fint på bordet.


Læs om Anettes babyshower

- artiklen er fra BabyBusiness.dk


Artiklen: "Jeg er blevet inviteret til Baby Shower - Mit eget"


Artiklen: "Mit hyggelige Baby Shower"


Copyright © All Rights Reserved